Debatindlæg

Debat: Er Helsingør Stift blevet for stort til en enkelt biskop?

Den kommende biskop i Helsingør bør enten arbejde at ændre stiftsgrænserne i Østdanmark eller uddelegere arbejdet til provster, teologiske konsulenter eller måske en vicebiskop. Det mener Hans Raun Iversen, forhenværende lektor i systematisk teologi. Foto: Kåre Gade

Bør Helsingør Stift deles i flere? Det er et af tre vigtige spørgsmål, som stiftets kommende biskop bliver nødt til at tage stilling til, mener tidligere lektor Hans Raun Iversen

Rettelse 6. juli 12:30: Vi skrev, at medlemstallet i Helsingør Stift er faldet en procent om året de seneste 25 år, og i faktaboksen stod der, at stiftets medlemsprocent i 2020 er 57,1 procent. Medlemsprocenten er imidlertid 67,1, svarende til et fald på cirka 15 procent de seneste 25 år. Vi beklager fejlen.

Hans Raun Iversens tre spørgsmål til Helsingør Stifts kommende biskop

1. Hvordan leder man Danmarks største stift med over en million mennesker?
  2. Hvordan vender man udviklingen i et stift, hvor dåbstallet er faldet med en procent om året i de sidste 25 år?
  3. Hvordan udligner man de urimeligt store forskelle mellem kirkeskattens størrelse i stiftets forskellige dele?

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail