Bispevalg i Helsingør Stift

Ny bispekandidat: Jeg har stor respekt for både Tidehverv og de missionske

Asser Skude, præst i i Bellahøj-Utterslev Sogn i Københavns Stift, stiller op til bispevalget i Helsingør Stift. Hvis han bliver biskop, vil han sætte fokus på ansvaret for kristne, der er kommet til Danmark fra andre lande. Foto: Christian Als/Ritzau Scanpix

Asser Skude vil blandt andet have gudstjeneste på engelsk og sætte fokus på forkyndelsen, hvis han bliver biskop i Helsingør Stift

Asser Skude stiller op som kandidat til bispevalget i Helsingør Stift. Kirke.dk har stillet ham en række spørgsmål om hans kandidatur:

Bispevalg i Helsingør Stift 2020

Biskop over Helsingør Stift, Lise-Lotte Rebel, der har været biskop siden 1995, fylder 70 den 23. januar 2021, og falder dermed for aldersgrænsen for præster på 70 år i 2021.

Foreløbig har fire kandidater annonceret deres kandidatur til at blive Lise-Lotte Rebels efterfølger:

• Provst Peter Birch
  • Sognepræst Asser Skude
  • Provst Ulla Thorbjørn Hansen
  • Sognepræst Eva Holmegaard Larsen

For at kunne stille op til bispevalget skal man have bestået den teologiske kandidateksamen fra et dansk universitet og skal opfylde betingelserne for at kunne blive ansat som præst i folkekirken. Desuden skal man have mindst 75 stemmeberettigede stillere.

Fristen for at anmelde sit kandidatur er den 25. august 2020.

Valget foregår elektronisk og finder sted fra den 22. september til den 13. oktober. Omkring 1600 præster og menighedsrådsmedlemmer har stemmeret til valget.

Hvis ingen af kandidaterne opnår mere end halvdelen af stemmerne i første valgrunde, skal der gennemføres en anden valgrunde, hvor afstemningen står mellem de to kandidater, som har fået flest stemmer i første runde.

Den kommende biskop over Helsingør Stift bliver ordineret i Helsingør Domkirke den 31. januar 2021.