Bispevalg 2020

Bispekandidat: Sognene skal vide, at de har biskoppens fulde tillid

Hvis Asser Skude bliver den næste biskop over Helsingør Stift, vil det have højeste prioritet for ham at give de lokale menigheder ro og opbakning til at imødegå stiftets udfordringer. Foto: Christian Als/Ritzau Scanpix

For bispekandidat Asser Skude er det vigtigt, at sognene får den størst mulige opbakning fra biskoppen. Det er nemlig sognene, der bedst løser Helsingør Stifts udfordringer

Hvordan leder man Danmarks største stift med over en million mennesker?

Alle stifter forandres over tid. Nogle mere, nogle mindre. Danmark består af meget forskellige stifter, inklusive Grønlands Stift. I Danmark er landbefolkningen gennem det seneste århundrede flyttet til byerne, og især for Østdanmarks vedkommende er tilflytningen så voldsom, at flertallet af danskere nu bor her.

Hans Raun Iversen udfordrer Helsingør Stifts kommende biskop

I et debatindlæg på Kirke.dk stiller Hans Raun Iversen, lektor emeritus i systematisk teologi ved Københavns Universitet, tre spørgsmål til den kommende biskop i Helsingør Stift.

Kirke.dk har bedt de fire bispekandidater svare.

1. Hvordan leder man Danmarks største stift med over en million mennesker?
  2. Hvordan vender man udviklingen i et stift, hvor dåbstallet er faldet med en procent om året i de sidste 25 år?
  3. Hvordan udligner man de urimeligt store forskelle mellem kirkeskattens størrelse i stiftets forskellige dele?