Debatindlæg

Biskop om vedligeholdelse af kirker: Menighedsrådet har altid serveretten

Biskop Marianne Gaarden til provstiudvalgsmøde. Hun mener, at der skal være mulighed for at lempe kravene til vedligeholdelse af kirker, hvor ressourcerne er små. Men afgørelsen er altid menighedsrådets, understreger hun. Foto: Pressefoto/Iben Gad

DEBAT: En model for differentieret vedligeholdelse handler ikke om, at tage opgaver væk fra menighedsrådenes bord, men om at hjælpe dem. Det er det enkelte menighedsråd, der afgør, om de vil gøre brug af modellen, skriver biskop Marianne Gaarden

Mange tak til menighedsrådsformand Ellen Greve fra Husby Sogn i Ribe Stift for den fine anmeldelse af vores nye bog fra Lolland-Falsters Stift, "Vel mødt under sky på kirkesti". Det glæder mig, at Ellen Greve mener, at bogens anliggende også er relevant for alle andre stifter, og i særdeleshed for de områder, hvor gamle landsbykirker ligger tæt, mens der er langt imellem husene.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail