Plan om lempede krav til vedligeholdelse af kirker får både opbakning og kritik

Det er både dyrt og tidskrævende at vedligeholde en middelalderkirke, og det kan være en belastning i affolkede landsogne, hvor mange af disse kirker ligger. Derfor står fem af landets stifter bag et projekt, som skal gøre det muligt at tilrette kravene til vedligholdelse efter sognets behov og muligheder. Foto: Kåre Gade

Flere stifter har nu søgt om midler til at skabe en model, der kan forandre, hvordan kirker bliver vedligeholdt. Det hilses af flere velkomment, men der er også kritiske røster

En tagudskiftning, der tager fire år. Træ, der skal bevares for enhver pris. Det er eksempler på nogle af de udfordringer, som landets menighedsråd står over for, når de skal vedligeholde kirkebygningerne.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail