Gode råd

Tre bud på julens alterbuketter

Tre bud på kirkens julebuketter. Der skal tages udgangspunkt i det enkelte kirkerum og overvejes, om det er vigtigst at være klassisk eller klimavenlig. Underviser ved Jordbrugets Uddannelsescenter guider til kirkens valg af blomster i julen. Foto: Maria Møller Hedrup

Skal kirken vægte hensyn til traditionen eller miljøet, når der vælges blomster i julen? Underviser og blomsterdekoratør ved Jordbrugets Uddannelsescenter giver tre bud på kirkens buketter til juledagene

Klassisk, klimavenlig eller alternativ?

Tre gode råd til kirkens brug af blomster

Marianne Møller, blomsterdekoratør og underviser på Jordbrugets Uddannelsescenter, har tre gode råd til valg, pleje og opsætning af blomster i kirken.

• Tag udgangspunkt i kirkerummet. I moderne kirker vil man ofte vælge en mere enkel buket, mens man i de traditionelt mere dekorerede middelalderkirker som regel bør vælge en større og mere fyldig blomsterdekoration.
  • Sørg for den rette pleje af blomsterne. Man forlænge buketternes levetid ved at opbevare dem køligt, når kirkerummet ikke er i brug. Blomster skal dog altid stå ved mindst otte grader. Husk desuden at vande efter behov.
  • Få mest muligt ud af din buket. Blomster vil ofte syne af mere, hvis der vælges en mindre vase. Tommelfingerreglen hedder to tredjedele blomster og en tredjedel vase.