Velkommen til vejledningssiden for kalenderen på Kirke.dk.

Her har vi samlet svar på de hyppigst stillede spørgsmål til kalenderen og brugerprofiler på Kirke.dk/kalender:

(Opdateret 5. maj 2022). Spørgsmål eller rettelser til avisens gudstjenesteliste skal rettes til rtv@k.dk.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser hurtigst muligt.

 

 • Hvordan får jeg en profil, så jeg kan skrive i kalenderen?
  Du skal have en profil på Kirke.dk/kalender for at oprette arrangementer. Der er oftest tale om kirker, kirkelige organisationer, kulturinstitutioner (museer mv.) og foredragsholdere, som ønsker at få en profil. Alle er velkomne på Kirke.dk/kalender, så længe man har arrangementer, der er relevante for kirke- og kulturlivet i Danmark.

  For at få oprettet din egen profil, skal du skrive til kalender@kirke.dk

 

 • Hvor skal jeg trykke for at oprette arrangementer?
  Du skal være logget ind for at oprette arrangementer. Log ind ved at trykke på "Log ind" øverst i højre hjørne på forsiden af Kirke.dk.
  Når du er logget ind, skal du trykke på din email-adresse eller navn i samme højre hjørne på forsiden af Kirke.dk.
  Du vil herefter se en undermenu. Tryk på "Opret arrangement". Du kommer nu til en ny side, hvor du kan oprette arrangementer.

 

 • Opret et arrangement - Har du brug for mere hjælp til at oprette et arrangement, tryk her.
  Når du er logget ind og har trykket på "Opret arrangement" vil du komme til en ny side, hvor du skal oprette dit arrangement. Der er en række felter, du skal indtaste information i. Først en titel (fx 'Gudstjeneste på fransk'), dernæst en beskrivelse (fx 'Efter gudstjenesten er der kirkekaffe'), hernæst diverse oplysninger om "Kalender" (tidspunkt) og "Sted" (arrangementets adresse). Til sidst "Kontaktinformationer" (informationer om hvem , der står bag arrangementet). Obs: Det felt, der hedder "Kontaktperson/ansvarlig/prædikant" er det felt, som svarer til "Prædikant" i det gamle kirku.dk. Her kan præstens navn anføres - ikke i beskrivelsen alene.

  Når alt er indtastet korrekt, trykker du nederst på den kirsebærfarvede-knap "Gem arrangement". Arrangement vil herefter blive gemt i Kirke.dk/kalender.
  Har du brug for mere hjælp til at oprette et arrangement, tryk her.

 

 • Redigér et allerede oprettet arrangement
  Ønsker du at redigere et allerede oprettet arrangement (for eksempel fordi, der mangler en stedsangivelse til en gudstjeneste) skal du trykke på dit navn øverst i højre hjørne på forsiden af Kirke.dk.
  Du vil herefter se en undermenu. Tryk på "Mine arrangementer". Du kommer nu til en ny side, hvor du kan se dine arrangementer. Find det arrangement, du ønsker ar redigere. Tryk nu på "Redigér" (står med rød tekst). 
  Du kommer nu ind på det allerede oprettede arrangement. Du kan nu ændre i arrangementet.

  Når alt er indtastet korrekt, trykker du nederst på den kirsebærfarvede-knap "Gem arrangement". Arrangement vil herefter blive gemt i Kirke.dk/kalender.

 

 • Jeg har oprettet et arrangement her i kalenderen på Kirke.dk, men jeg kan ikke finde det i oversigten. Hvad skal jeg gøre?
  Refresh siden et par gange. Der kan forekomme små forsinkelser fra et arrangement oprettes til det vises i oversigten. 
  Hvis arrangementet stadig ikke vises, kan du prøve at søge efter det i fritekstsøgefeltet.

 

 • Bliver de arrangementer, inklusive gudstjenester, jeg har indtastet på churchdesk.dk, dkm.dk eller sogn.dk automatisk overført til kalenderen på Kirke.dk?
  Ja. Alle arrangementer, inklusive gudstjenester, som du indtaster på churchdesk.dk eller dkm.dk bliver overført til sogn.dk og automatisk videreoverført til kalenderen på Kirke.dk. Alle arrangementer, inklusive gudstjenester, som du indtaster på sogn.dk bliver automatisk overført til kalenderen på Kirke.dk. 

 

 • Kommer de søndagsgudstjenester (højmesser), jeg indtaster her på Kirke.dk med i Kristeligt Dagblads gudstjenesteliste i fredagsavisen? 
  Ja. De søndagsgudstjenester (højmesser) du indtaster her på Kirke.dk, kommer automatisk med i Kristeligt Dagblads gudstjenesteliste i fredagsavisen. Du skal indtaste den pågældende søndagsgudstjeneste (højmesse) senest fredagen ugen før. 
  Husk at indtaste alle oplysninger for gudstjenester, herunder også en stedsangivelse. Ellers kommer gudstjenesten ikke med i fredagsavisen. 

 

 • Kommer arrangementerne med i Kristeligt Dagblads kirkekalender i mandagsavisen?
  Ja og nej. Vi henter kirkelige arrangementer fra kalenderen her på Kirke.dk, men der er desværre ikke plads til dem alle i avisen. Du er altid velkommen til at foreslå, at dit næste kirkelige arrangement skal med i mandagsavisens kirkekalender ved at sende en kort beskrivelse af arrangementet med dato, tid og præcis adresse til kalender@kirke.dk.

 

 • Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål, der ikke er besvaret på denne vejledningsside?
  Du er altid velkommen til at kontakte os på kalender@kirke.dk. Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser hurtigst muligt.