Kalender: Sådan gør du

Velkommen til vejledningssiden for kalenderen på Kirke.dk.

Her har vi samlet svar på de hyppigst stillede spørgsmål til kalenderen og brugerprofiler på Kirke.dk/kalender:
(Opdateret 12. marts 2020). Du kan kontakte os på kalender@kirke.dk.
Telefontid: Tirsdag kl. 09.30-12.30 og torsdag kl. 11.00-14.00 på +45 41 74 18 61.
Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser hurtigst muligt

Coronasituationen

Coronasituationen går også ud over landets kirker.

Kirke.dk/kalender er både kilde til information om kirkelige arrangementer og gudstjenester i Kristeligt Dagblad og er en digital oversigt over tusindvis af arrangementer i kirker landet over.

 • Læsere af kalenderen må derfor tage forbehold for, at arrangementer, der optræder i kalenderen kan være aflyst på grund af smitterisikoen.
   
 • Brugere med kalenderadgang på Kirke.dk/kalender har mulighed for at ændre i eller slette de arrangementer, de selv har oprettet på Kirke.dk/kalender ved at bruge selvbetjeningsmenuen øverst i højre hjørne. Det kan være en god idé at annoncere om et arrangement er aflyst ved at skrive 'Aflyst' i arrangementets titel frem for blot at slette arrangementet.

  Men Kirke.dk/kalender henter størstedelen af sine arrangementer fra sogn.dk - hvis arrangementet således er importeret herfra, har man ikke mulighed for at ændre eller slette arrangementet.

  Istedet skal man ændre eller slette arrangementet dér, hvor man har oprettet det (f.eks. på sogn.dk, churchdesk.dk og dkm.dk).

  Ændringerne vil træde i kraft inden for 24 timer.

/redaktionen

 • Hvordan får jeg en profil, så jeg kan skrive i kalenderen?
  Du skal have en profil på Kirke.dk/kalender for at oprette arrangementer. Der er oftest tale om kirker, kirkelige organisationer, entreprenanter, kulturinstitutioner (museer mv.) og foredragsholdere, som ønsker at få en profil. Alle er velkomne på Kirke.dk/kalender, så længe man har arrangementer, der er relevante for kirke- og kulturlivet i Danmark.

  For at oprette din egen profil, skal du åbne nedenstående link og følge instruktionerne på siden:
  https://www.kirke.dk/kalender/tilmeld

 

 • Hvor skal jeg trykke for at oprette arrangementer?
  Du skal være logget ind for at oprette arrangementer. Log ind ved at trykke på "Log ind" øverst i højre hjørne på forsiden af Kirke.dk.
  Når du er logget ind, skal du trykke på din email-adresse eller navn i samme højre hjørne på forsiden af Kirke.dk.
  Du vil herefter se en undermenu. Tryk på "Opret arrangement". Du kommer nu til en ny side, hvor du kan oprette arrangementer.

 

 • Opret et arrangement - Har du brug for mere hjælp til at oprette et arrangement, tryk her.
  Når du er logget ind og har trykket på "Opret arrangement" vil du komme til en ny side, hvor du skal oprette dit arrangement. Der er en række felter, du skal indtaste information i. Først en titel (fx 'Gudstjeneste på fransk'), dernæst en beskrivelse (fx 'Efter gudstjenesten er der kirkekaffe'), hernæst diverse oplysninger om "Kalender" (tidspunkt) og "Sted" (arrangementets adresse). Til sidst "Kontaktinformationer" (informationer om hvem , der står bag arrangementet). Obs: Det felt, der hedder "Kontaktperson/ansvarlig/prædikant" er det felt, som svarer til "Prædikant" i det gamle kirku.dk. Her kan præstens navn anføres - ikke i beskrivelsen alene.

  Når alt er indtastet korrekt, trykker du nederst på den kirsebærfarvede-knap "Gem arrangement". Arrangement vil herefter blive gemt i Kirke.dk/kalender.
  Har du brug for mere hjælp til at oprette et arrangement, tryk her.

 

 • Redigér et allerede oprettet arrangement
  Ønsker du at redigere et allerede oprettet arrangement (for eksempel fordi, der mangler en stedsangivelse til en gudstjeneste) skal du trykke på dit navn øverst i højre hjørne på forsiden af Kirke.dk.
  Du vil herefter se en undermenu. Tryk på "Mine arrangementer". Du kommer nu til en ny side, hvor du kan se dine arrangementer. Find det arrangement, du ønsker ar redigere. Tryk nu på "Redigér" (står med rød tekst). 
  Du kommer nu ind på det allerede oprettede arrangement. Du kan nu ændre i arrangementet.

  Når alt er indtastet korrekt, trykker du nederst på den kirsebærfarvede-knap "Gem arrangement". Arrangement vil herefter blive gemt i Kirke.dk/kalender.

 

 • Jeg har oprettet et arrangement her i kalenderen på Kirke.dk, men jeg kan ikke finde det i oversigten. Hvad skal jeg gøre?
  Refresh siden et par gange. Der kan forekomme små forsinkelser fra et arrangement oprettes til det vises i oversigten. 
  Hvis arrangementet stadig ikke vises, kan du prøve at søge efter det i fritekstsøgefeltet. Klik her for at komme til fritekstsøgefeltet.

 

 • Bliver de arrangementer, inklusive gudstjenester, jeg har indtastet på churchdesk.dk, dkm.dk eller sogn.dk automatisk overført til kalenderen på Kirke.dk?
  Ja. Alle arrangementer, inklusive gudstjenester, som du indtaster på churchdesk.dk eller dkm.dk bliver overført til sogn.dk og automatisk videreoverført til kalenderen på Kirke.dk. Alle arrangementer, inklusive gudstjenester, som du indtaster på sogn.dk bliver automatisk overført til kalenderen på Kirke.dk. 

 

 • Kommer de søndagsgudstjenester (højmesser), jeg indtaster her på Kirke.dk med i Kristeligt Dagblads gudstjenesteliste i fredagsavisen? 
  Ja. De søndagsgudstjenester (højmesser) du indtaster her på Kirke.dk, kommer automatisk med i Kristeligt Dagblads gudstjenesteliste i fredagsavisen. Du skal indtaste den pågældende søndagsgudstjeneste (højmesse) senest fredagen ugen før. 
  Husk at indtaste alle oplysninger for gudstjenester, herunder også en stedsangivelse. Ellers kommer gudstjenesten ikke med i fredagsavisen. 

 

 • Kommer arrangementerne med i Kristeligt Dagblads kirkekalender i mandagsavisen?
  Ja og nej. Vi henter kirkelige arrangementer fra kalenderen her på Kirke.dk, men der er desværre ikke plads til dem alle i avisen. Du er altid velkommen til at foreslå, at dit næste kirkelige arrangement skal med i mandagsavisens kirkekalender ved at sende en kort beskrivelse af arrangementet med dato, tid og præcis adresse til kalender@kirke.dk.

 

 • Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål, der ikke er besvaret på denne vejledningsside?
  Du er altid velkommen til at kontakte os på kalender@kirke.dk. Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser hurtigst muligt.