Livet på kirkegården

Graver: Til sommer skal jeg være Pigen med Leen

Lone Hage Rasmussen glæder sig til, at en del af kirkegården bliver en blomstereng: "Blomsten, alle folk snakker om, at de gerne vil have, er Blåhat, hvilken fryd at få den i sin eng. Min yndling er Høgeurt, jeg bliver helt saglig bare ved tanken om den." Foto: Privatfoto

”Jeg har været på le-kursus (ja, det var morsomt),” skriver Lone Hage Rasmussen. Sammen med menighedsrådet er hun ved at anlægge en blomstereng med begravelsespladser til alle, der ønsker at være vilde

Det startede med en pose penge til en udviklingsplan, så kom le-kurset og så kommer engen. Vi skal være vilde med vilje.

Livet på kirkegården

Hver måned skriver Lone Hage Rasmussen om livet på kirkegården. Hun er graver ved Himlingøje og Vråby landsbykirker og kirkegårde. De ligger på Sjælland i Stevns Kommune.

Hun er født i 1979 og voksede op i Stensby – lige før man kører i vandet ved Farøbroerne på Sydsjælland.

Efter som 13-årig at have læst tegneserien Vakse Viggo tegneserie fik hun lyst til at blive anlægsgartner og begyndte på uddannelsen efter folkeskolen. Hun blev færdig som 19-årig.

Efter nogle år som privat ansat blev hun som 26-årig graver på kirkegården. Her regner hun med og håber på at blive altid – på den ene eller den anden måde.

Læs alle klummer i serien