Organisationer

Tomme lokaler og lejere i knæ: Sådan vil Grundtvigsk Forum komme sig over coronakrisen

Den populære maratonsang i Vartovs gård – på årets lyseste dag – er blandt de arrangementer, som må aflyses under de gældende regler om smittebegrænsning. De mange aflyste arrangementer går hårdt ud over Vartovs indtjening, som er en afgørende del af ejeren, Grundtvigsk Forums økonomi. Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix

Formand for Grundtvigsk Forum håber, at mere samarbejde med eksterne partnere og øget fondsstøtte kan sikre højt aktivitetsniveau, når coronakrisen er ovre

"OBS! På grund af regeringens nye tiltag mod smitte af coronavirus, har Vartov besluttet at aflyse alle kulturelle arrangementer på ubestemt tid."

Vartov

Bygningerne, som er genbo til Københavns Rådhus, er opført som hospital med tilhørende kirke i 1724-25. N.F.S. Grundtvig var ansat som præst i Vartov kirke fra 1839 til 1872. Grundtvigsk Forum købte i 1947 bygningerne, der i dag huser foreningens sekretariat, Grundtvig-Akademiet, Grundtvig-Biblioteket og Grundtvig Centeret. Kirken tilhører Vartov Valgmenighed, og udover et kollegium og en børnehave har også en række kirkelige og kulturelle foreninger, virksomheder og institutioner adresse på Vartov, blandt andre:

• Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter og Pastoralseminariet
  • Københavns Stift – Presse og kommunikation
  • Efterskoleforeningen
  • Det Danske Kulturinstitut
  • Danske Musik- og Kulturskoler
  • Kulturhusene i Danmark
  • Danmarks Teaterforeninger
  • Musik og Ungdom
  • Organisationen Danske Museer

Kilde: grundtvig.dk

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien