Udmeldelse af folkekirken

Tilbagebetaling af kirkeskat skaber forvirring blandt kordegne

Den katolske kirke opfordrer deres medlemmer til at undersøge, om de fejlagtigt har været medlem af folkekirken - og i så fald kræve deres kirkeskat tilbage. Men kordegnene er usikre på reglerne for udmeldelse af folkekirken med tilbagevirkende kraft. Foto: Arkivfoto, Adam Garff

Kordegne ved ikke, hvordan de skal håndtere sager om udmeldelse af folkekirken med tilbagevirkende kraft og tilbagebetaling af kirkeskat. Katolsk konsulent undrer sig over myndighedernes svar om regler

Hvis flere katolikker begynder at melde sig ud af folkekirken, vil der opstå tvivl om, hvordan det skal håndteres på de enkelte kirkekontorer.

Katolsk kirkeskatte-kampagne

Den katolske kirke i Danmark har startet en ny kampagne for få flere af deres medlemmer til at bidrage økonomisk.

Kun cirka hver syvende af de 50.000 registrerede medlemmer i Danmark betaler katolsk kirkeskat, og det vil kirken ændre på.

"Går din kirkeskat til folkekirken? Klik herlyder det på katolsk.dk, der guider med følgende trin:

1. Undersøg om du er registreret som folkekirkemedlem.
    SE HVORDAN HER!

2. Meld dig ud af folkekirken i dit lokale folkekirkesogn.
    FØLG GUIDEN HER!

3. Opret en kirkeskataftale i Den Katolske Kirke.
    TILMELD DIG HER!

4. Anmod Skattestyrelsen om at få tilbagebetalt fejlagtig indbetalt kirkeskat.
    FØLG DENNE GUIDE!

Guiden er oversat til både engelsk og spansk.

Kilde: Den katolske kirke i Danmark