Kirkesyn

Sognepræst: Excelarkene er ikke sandhedsvidner om livet i kirkerne

"Jeg kan blive helt svimmel, når jeg forestiller mig de små præcisionsmangler, der ligger i det, vi sender ind, og så ser for mig, hvordan det forenes med alle andre sognes små kirketællings-skønhedsfejl," skriver sognepræst på Bornholm Cæcilie Jessen om kunsten at tælle kirkegængere. Foto: Kåre Gade

KIRKESYN: Selv om jeg aldrig havde troet det, sidder jeg nu hvert år og lægger tal sammen og sender ind, skriver sognepræst Cæcilie Jessen om den årlige kirketælling. Men hvad er det egentlig tallene fortæller om sognet?

Man skulle tro, det var ret ligetil at tælle, hvor mange der går ind i en kirke og sætter sig, når det er gudstjeneste.

Kirkesyn

I klummen "Kirkesyn" reflekterer skiftende skribenter over forholdet mellem kirke og samfund, kald og professionalisme, kultur og forkyndelse, menighed og ansatte, engagement og arbejdsmiljø. Faste bidragsydere er blandt andre Eva Holmegaard Larsen, Louise Højlund, Mette Bock og og Laura Cæcilie Jessen.

Læs alle klummer i serien