Mandagsnyhedsbrevet

For regeringen trumfer håndfast integrationspolitik hensynet til de hellige

Kirkeministeriets lovforslag om oversættelse af prædikener på andre sprog får hård kritik. Men hvis kritikken skal imødekommes og lovforslaget justeres, bliver det ikke på kirkeministerens initiativ. Hendes rolle er at være den loyale partisoldat, der ikke lader et eventuelt personligt engagement komme i vejen, skriver Kirke.dk's redaktør Kåre Gade. Foto: Iben Gad

MANDAGSNYHEDSBREVET: Både kirkeministeren og den socialdemokratiske kirkeordfører forholder sig tavse til kritikken af krav om oversættelse af prædikener. Forståelse for kirke og kristendom er ikke en kvalifikation i regeringen Mette Frederiksen, skriver redaktør Kåre Gade

“Man binder os på mund og hånd, men man kan ikke binde ånd.”

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail