Kirkens indkøb

Vidt forskellige gudsbilleder i børnebibler

Udvalget af børnebibler er større i dag end nogensinde før. Foto: Leif Tuxen

Der er flere børnebibler på markedet end nogensinde før. Der er dog stor forskel på det gudsbillede og menneskesyn, som de forskellige børnebibler præsenterer. Det skal præster ifølge ph.d.-studerende være opmærksomme på

“‘Hvad er det, du gnasker så højlydt?’, spurgte Adam. ‘Det er bare et bette cox orange nede fra klogskabens købmand,’ sagde Eva. Og så åd Adam også af æblet. Men det skulle de aldrig have gjort, for i samme øjeblik de havde spist, kunne de se, at de var nøgne, og det var som om evigheden sivede ud, mens fornuften sivede ind.”

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Hurtigt overblik over artiklen:

Landets sogne og kirker bruger ofte børnebibler som gaver til for eksempel dåb. Men hvilket budskab sender børnebiblerne? Og hvordan kan sognet skelne mellem de mange muligheder, tilbud og teologier? 

Her er et overblik over markedet for børnebibler. 

 

Louise Heldgaard Bylund

Ph.d.-studerende ved afdelingen for teologi på Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet. Arbejder med "Gudsforståelser og menneskesyn i nutidige danske børnebibler".