Konfirmandrejser

Præster: Konfirmandrejser er pengene værd

Konfirmandrejse
Sognepræst Jan Holm Mortensen underviser Kristkirkens konfirmander i Israel. Flere sogne sender konfirmander på udlandsrejser som et led i konfirmationsforberedelsen. Foto: Katja Mortensen.

Flere kirker arrangerer udlandsrejser som et led i konfirmationsforberedelsen. Rejserne skaber gode relationer og vækker konfirmandernes interesse for kristendommen, vurderer flere præster. De mener, at menighedsrådets penge gives godt ud på konfirmandrejser

”Konfirmanderne er i en alder, hvor relationer betyder rigtig meget. Det er svært at overdrive værdien af at komme afsted på en flerdagestur med dem.”

Konfirmandrejser

• Flere kirker lader udlandsrejser indgå i konfirmationsforberedelsen
  • Konfirmandrejser finansieres typisk ved en kombination af egenbetaling og tilskud fra menighedsrådene.
  • På de konfirmandrejser som Kirke.dk har kendskab til, lå egenbetalingen på mellem 1000-2600 kroner og de samlede udgifter per konfirmand har ligget på mellem 5000-7000 kroner.
  • En del af pengene til konfirmandrejserne kan menighedsrådene finde ved at spare på andre udgifter i konfirmationsundervisningen. Herunder opstartsgudstjenester, gæsteunderviserer, udflugter og konfirmandlejre og – events.

Holstebro Kirkes konfirmandrejser

• Holstebro Kirke har i fire år sendt konfirmander til Israel, i år tager op mod 130 konfirmander med.
  • Man kan finde yderligere beskrivelse af konfirmandrejser og program for Holstebro Kirkes konfirmandrejse til Israel på konfirmandcenterets hjemmeside.