Folkekirkelige Organisationers Fællesråd

Oversigt: Det arbejder de frie folkekirkelige organisationer med

FDF'ere til udendørs pinsegudstjeneste i Høje Taastrup Provsti. FDF er blandt de frie, folkekirkelige organisationer, der er medlem af FKOF. Foto: Kåre Gade / Helsingør Stift

Folkekirkelige Organisationers Fællesråd består af 50 frie folkekirkelige organisationer, der blandt andet arbejder med diakoni, mission og børn og unge.

Herunder har Kirke.dk lavet en oversigt over medlemmerne af Folkekirkelige Organisationers Fællesråd inddelt i kategorier. Mange af organisationerne arbejder inden for flere områder og kunne derfor indgå i flere af kategorierne.

FKOF

Folkekirkelige Organisationers Fællesudvalg er et netværk af 49 frie folkekirkelige landsorganisationer, der arbejder med børn og unge, undervisning, diakoni og mission i Danmark og internationalt.

FKOF´s formål er at drøfte spørgsmål af fælles interesse, at varetage medlemsorganisationernes fælles anliggender både over for offentlige myndigheder og på anden måde, samt at støtte enkeltorganisationer i deres interessevaretagelse, når fællesudvalget anmodes herom.

FKOF blev oprettet i 1949.

FKOF er ansvarlig for Folkekirkens vejledende indsamlingsliste.

Der findes desuden cirka 50 frie folkekirkelige organisationer, der ikke er medlem af FKOF, for eksempel De Grønne Pigespejdere, Teologi for Lægfolk samt en række faglige organisationer.

Boguddrag: Det frie, folkekirkelige arbejde

Tidligere i år udkom Hans Raun Iversens  "Ny praktisk teologi. Kristendommen, den enkelte og kirken" på Forlaget Eksistensen. Læs afsnittet om "Det frie, folkekirkelige arbejde"