Fotografering i kirken

Juraen siger ja til fotografering i kirken

Himmelske dage i Trinitatis Kirke, København. Foto: Leif Tuxen

Menighedsrådet må gerne få en fotograf til at tage billeder under gudstjenesten, og det er også tilladt at fotografere minikonfirmandundervisningen uden først at indhente forældrenes samtykke, siger mediejurist

Hvis menighedsrådet beslutter det, er det tilladt at fotografere kirkegængerne til gudstjenesten – også uden at indhente deres samtykke. Det siger Vibeke Borberg, der forsker i medieret, presseetik og persondataret på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Det handler artiklen om:

Det er ikke i strid med loven at fotografere mennesker, der deltager i en gudstjeneste eller en kirkelig handling. Man må også gerne fotografere børn. Men man skal vise hensyn og respekt.