På kirkegården

I Særslev skaber byens beboere kirkegården sammen

Solhat på kirkengården ved Særslev Kirke. Byens borgere er velkomne til at plukke en buket, for blomsterne er fælleseje. Foto: Finn Toftegaard

Georginer, lupiner og andre stauder pryder gravstederne ved Særslev Kirke, som er nedlagte og ikke længere anvendes. Vel at mærke blomster, som byens befolkning har doneret til kirkegården

I Særslev på Nordfyn har graveren taget nye metoder i brug for at fastholde kirkegården som en fælleshave for sognets borgere. I takt med, at færre vælger de store, traditionelle gravsteder til fordel for mindre plæne- eller urnegravsteder, opstår der på landets kirkegårde matrikler belagt med jord eller græs, og den udvikling er kirkegårdsleder ved Særslev, Ejlby og Melby kirkegårde, Finn Toftegaard, ikke glad for.