I Særslev skaber byens beboere kirkegården sammen

Georginer, lupiner og andre stauder pryder gravstederne ved Særslev Kirke, som er nedlagte og ikke længere anvendes. Vel at mærke blomster, som byens befolkning har doneret til kirkegården

Grøn Kirke vil gøre kirkegårde grønnere. Her ses en solhat på kirkengården ved Særslev Kirke. Foto: Finn Toftegaard

I Særslev på Nordfyn har graveren taget nye metoder i brug for at fastholde kirkegården som en fælleshave for sognets borgere. I takt med, at færre vælger de store, traditionelle gravsteder til fordel for mindre plæne- eller urnegravsteder, opstår der på landets kirkegårde matrikler belagt med jord eller græs, og den udvikling er kirkegårdsleder ved Særslev, Ejlby og Melby kirkegårde, Finn Toftegaard, ikke glad for.

Interesseret i hele artiklen?

Prøv Kirke.dk gratis i 14 dage

Se forretningsbetingelserne for Kirke.dk