Gode råd om corona og konfirmandundervisning: Brug naturen, kirkerummet eller digitale løsninger

Coronaretningslinjerne betyder, at det mange steder bliver svært at undervise konfirmanderne i præstegårdens eller sognegårdens klasselokaler. Også de lejrskoler, som nogle sogne plejer at tage konfirmanderne med på, bliver vanskelige at gennemføre. Foto: Kåre Gade / Helsingør Stift

Mange kirker har udfordringer med konfirmandundervisningen på grund af pladsrestriktioner. Del holdet op og undervis på skift digitalt og i klasselokalet, lyder et råd fra leder af FUV's Konfirmandcenter

De forsinkede konfirmationer er knap gennemført, inden næste års konfirmander melder deres ankomst, og corona-retningslinjerne skaber udfordringer for undervisningen mange steder. Konfirmandundervisningen skal nemlig foregå under de pladsrestriktioner, som er gældende for landets kirker.

Retningslinjer for konfirmandundervisning

I den 'reminder', som folkekirkens taskforce-gruppe har udsendt, står der om konfirmandundervisningen:

"Konfirmationsforberedelsen skal desuden foregå inden for folkekirkens retningslinjer. Det betyder, at selvom børn i dagtilbud og skoler efter sommerferien er vendt tilbage til mere almindelige forhold i institutioner og klasseværelser, så gælder det ikke for konfirmander, da konfirmationsforberedelse er folkekirkelig aktivitet."

Det betyder, at der skal være en meters afstand mellem konfirmanderne (to meter, hvis de skal synge) og to kvadratmeter til hver person i lokalet.

Se den seneste opdatering af retningslinjerne fra Kirkeministeriet og Styrelsen for Patientsikkerhed.