Sogneindsamling

Folkekirkens Nødhjælp: Sådan engagerer vi 20.000 frivillige i 1350 sogne

Hvert år hjælper omkring 20.000 frivillige med at samle ind til Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling - som her, søndag den 11. marts 2018, hvor indsamlingen bidrog til at bekæmpe sult, oversvømmelser, minefare, overgreb og hjælp til genopbygning. I år går overskuddet til fattige lande, som er ramt af klimaforandringer. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018

Et løbende lokalt engagement er en af grundene til, at Folkekirkens Nødhjælp igen kan samle omkring 20.000 frivillige til sogneindsamling 10. marts, fortæller generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen

Det er et antal, som de fleste kirkelige organisationer formentlig vil skele til med en anelse misundelse:

Sogneindsamling med Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp har siden 1999 haft en årlig indsamling, som mange steder udgår fra sognene og kirkerne i Danmark.

I 2019 finder indsamlingen sted 10. marts, hvor Folkekirkens Nødhjælp samler ind til at opveje klimaforandringer i verdens fattigste lande.

Indsamlingen organiseres af 950 indsamlingsledere og deres teams, som frivilligt varetager de praktiske opgaver lokalt.

Indsamlingen mobiliserer årligt 20.000 indsamlere, og takket være det kirkelige bagland er cirka en tredjedel af indsamlerne konfirmander, spejdere, FDF’ere og andre ungdomsorganisationer.

Siden den første landsindsamling er der samlet mere end 224 millioner kroner ind til verdens fattigste og nødlidende.

Kilde: Folkekirkens Nødhjælp