Nyhedsanalyse

Redaktør: Tre sager tegner konturerne af en klassisk, socialdemokratisk kirkepolitik

Kirkeminister og kulturminister Joy Mogensen (S) vendte ved årsskiftet tilbage efter orlov. I sidste uge viste hun, at socialdemokratiet ikke vægter grøn idealisme højere end det folkekirkelige selvstyre. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

NYHEDSANALYSE: Joy Mogensen viste sig i den forløbne uge som en pragmatisk kirkeminister, som vægter ro i det folkekirkelige bagland

I det første halve år med den nye regering har kirkepolitikken på Christiansborg ligget i dvale: Kirkeministeren har været på orlov, det nye kirkeudvalg har en kirkepolitisk uerfaren formand, og regeringen har i øvrigt været optaget af at forhandle sin første finanslov.

Men nu er der begyndt at dukke kirkepolitik op på dagsordenen. Tre af emnerne fra ugen, der gik, tegner konturerne af, hvordan regeringen og kirkeminister Joy Mogensen (S) vil gribe kirkepolitikken an:

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail