Analyse

Redaktør: Kirken må hjælpe de teologistuderende over deres frygt for præstegerningen

Teologistuderende inviterede folkekirken til et møde på Københavns Universitet, hvor de efterspurgte flere muligheder for allerede under studiet at stifte bekendtskab med og forberede sig til præstegerningen. Det har en sognepræst til at anklage de studerende for 'barnepigementalitet'. Foto: Kåre Gade

ANALYSE: De teologistuderende tager præstegerningen meget alvorligt, måske også for meget. Men de er også optaget af at lære mere om, hvad det vil sige at være præst

Traditionen tro er nutidens unge forkælede og uselvstændige, og det skal man ikke være meget over 30 år, før man udvikler et skarpt blik for. “Barnepigementalitet” skrev sognepræst Marie Høgh i Kristeligt Dagblad således om de teologistuderende, som hun mener klynker og piver.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail