Nyhedsanalyse

Redaktør: Hvem er det, der skal bringe teologien ud i offentligheden?

Hæftet "Politik kommer ikke af ingenting" argumenterer for, at politik kan komme af kristendom, men på god dansk vis må den enkelte selv finde ud af, hvilken politik, det skal være, skriver Kirke.dk's redaktør Kåre Gade. Foto: Iben Gad

En udgivelse, som to folkekirkelige institutioner står bag, er en forsigtig dans på æggeskaller. I folkekirkeligt regi er alene det at antyde, at kristendom kan have konkrete, politiske konsekvenser, at lege med ilden

Vi lever i et pluralistisk, multikulturelt og religionsforskrækket samfund, hvor kirken og kristendommen ikke længere er en selvfølgelig fællesnævner. Når teologien, som engang var grundlaget for alt andet, marginaliseres og fortrænges fra stadigt flere samfundsområder – sådan som Kristeligt Dagblads kirkeredaktør påpeger i en analyse – så må man finde nye veje for at give den en stemme i det offentlige rum. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail