Mandagsnyhedsbrevet

Redaktør: Folkekirken må slå et slag for tumlingedåben, hvis den skal indhente coronaårets tab

Mange forældre udsatte barnedåben i coronaåret 2020. Det kan skubbe til tendensen med at lade barnet 'vælge selv', skriver Kåre Gade: Når nu barnet er for stort til kjolen, hvorfor så ikke vente med dåben, til spørgsmålet om konfirmation melder sig? Og på den lidt længere bane: Hvorfor ikke også lade lillebror og lillesøster vælge selv? Foto: Iben Gad

MANDAGSNYHEDSBREVET: Væsentligt færre børn blev døbt i folkekirken i coronaåret 2020. Hvis folkekirken skal indhente de tabte dåb er den nødt til at hjælpe forældrene til at se ‘tumlingedåben’ som et fuldgyldigt, fællesskabsbekræftende alternativ til barnedåben

Min kone og jeg blev to sønnesønner rigere i coronaåret 2020. Den ene nåede at blive døbt, otte måneder gammel, ved en lille, velafsprittet dåbsgudstjeneste, kort før verden lukkede ned for anden gang. Den anden er nu syv måneder gammel, og hans dåb er endnu ikke planlagt – ja, hans finske morforældre har ikke engang set ham endnu.

Folkekirken i tal

Gå på opdagelse i Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenters fremstilling af kirkestatistikken her.

Se, hvordan du kan bruge statistikken for dit eget sogn her.