Mandagsnyhedsbrevet

Nyhedsanalyse: Data kan kvalificere teologisk debat om digitale gudstjenester

Karen Marie Leth-Nissen, gæsteforsker på Center for Kirkeforskning, Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet, deltog i sidste uges webinar om 'kirke bag skærmen'. Hun er ved at undersøge de sociologiske aspekter af den digitale kirkegang under coronanedlukningen. Foto: Kåre Gade

MANDAGSNYHEDSBREVET: Der er brug for empiri, der kan bekræfte eller modsige anekdoterne om den digitale kirke. Det vil kvalificere den teologiske refleksion, skriver Kirke.dk's redaktør Kåre Gade i denne nyhedsanalyse

Dagen før Kristi Himmelfartsdag – hvor danskerne for første gang i over to måneder kunne komme til gudstjeneste i kirkerne – afholdt Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet et seminar med titlen ‘Kirke bag skærmen: Refleksioner under coronakrisen’

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail