Fokus på organisten

Musiker om kirkekoncerter: Organistens gode værtskab gør forskellen

Det vigtigste organisterne kan gøre for de musikere og orkestre, de arrangerer kirkekoncerter med, er at sørge for, at der er gjort reklame for koncerten, mener Marianne Haurits Leth, fløjtenist i Randers Kammerorkester, Duo Takemitsu og Den Jydske Harpetrio. Foto: Kåre Gade

Organisters evne til at være gode værter er altafgørende for, om kirkemusikere får en god oplevelse, når de rejser rundt og spiller koncerter. Der er stor forskel fra kirke til kirke, lyder det fra musiker

Det er ofte organisterne, der har ansvaret for kirkekoncerterne rundt omkring i landet. Men hvordan opleves samarbejdet af de musikere, der spiller i både koncertsale, store domkirker og de mindste landsbykirker?

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Fokus på organisten

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på organistfaget. Hvad kendetegner det gode samarbejde mellem organist, præst og menighed? Hvilke udfordringer møder organisten i sit arbejde, og hvordan løser man dem? Hvorfor spiller pædagogik en voksende rolle på organistuddannelserne? Og hvordan stabler man et drengekor på benene?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på organisten med nyheder, baggrund, interview, guides – og en komponistkonkurrence i samarbejde med Orgelklubben.

Læs alle artiklerne i serien