Menighedsrådsformænd hylder DAP'en: “Det er mægtigt”

Menighedsrådsmøde i Brøndby Strand Kirke
En rundspørge blandt folkekirkens menighedsrådsformænd har vist, at mange af dem er godt tilfredse med DAP'en. Folkekirkens intranet bliver blandt andet opfattet som "brugervenligt." Det til trods for, at en intern evaluering af DAP'en peger på flere kritiske punkter ved DAP'en. Foto: Heiner Lützen Ank

I efteråret 2020 spurgte Kirke.dk menighedsrådsformændene i folkekirken om deres syn på blandt andet DAP'en. Et flertal mente, at DAP'en er “informativ” og “brugervenlig”

Folkekirkens intranet, Den Digitale Arbejdsplads – kaldet DAP'en – får i en intern evaluering kritik for at være afsenderorienteret, svært tilgængeligt og at mangle struktur. Og en intern statistik viser, at kun få af folkekirkens medarbejder og menighedsrådsmedlemmer bruger DAP'en.

Den Digitale Arbejdsplads

DAP'en er forkortelsen for Den Digitale Arbejdsplads.

DAP'en er folkekirkens intranet, og er stedet, hvor ansatte og menighedsråd kan holde sig orienteret om nyheder fra stift, provsti og Kirkeministeriet.

Det er også på DAP'en, at en række af menighedsrådets administrative opgaver løses. Håndbøger, skabeloner til ansættelsesbreve og håndtering af rådets officielle e-post er eksempler på opgaver, som løses på DAP'en.

Desuden rummer systemet en række muligheder, som kan støtte rådets daglige administrative opgaver.

Kilde: Lolland-Falsters Stift

Se videointroduktion til DAP'en fra Lolland-Falsters Stift