Selvportræt: Biskop i Aalborg om den første tid i embedet

Thomas Reinholdt tiltrådte i december som biskop for Aalborg stift og i april måned kom så ridderkorset. Han gør her status over udfordringerne og glæderne ved den første tid, samt hans forhold til Søren Kierkegaard og Sidse Babett Knudsen.

"Det har været den stejleste oplæringskurve, jeg nogensinde har befundet mig i", sådan siger biskop Thomas Reinholdt om den første tid på posten. Foto: Lars Horn/ Baghuset

Du tiltrådte som biskop for 5 måneder siden, hvordan er du kommet fra land?

Det har været den stejleste oplæringskurve, jeg nogensinde har befundet mig i, og jeg er glad for, at jeg havde min provsteerfaring at trække på. Jeg synes det er gået godt. Jeg er særligt glad for at være rundt i stiftets kirker for at prædike og at samtale med menighedsråd og de mange engagerede mennesker. Det har indtil nu været en travl og spændende tid. Og en god tid.

Interesseret i hele artiklen?

Prøv Kirke.dk gratis i 14 dage

Se forretningsbetingelserne for Kirke.dk