Helsingør Stift ansætter tidligere generalsekretær som stiftskonsulent

Jørgen Skov Sørensen, tidligere generalsekretær i Kirkernes Europæiske Konference, skal inspirere udviklingsarbejdet i folkekirkens største stift

Jørgen Skov Sørensen kalder sit nye job et privilegie.
Jørgen Skov Sørensen kalder sit nye job et privilegie. Foto: Pressefoto.

Han har været generalsekretær i Danmission og for Konferencen for Europæiske Kirker (KEK). 

Fra 15. august 2024 kan Jørgen Skov Sørensen kalde sig stiftskonsulent i Helsingør Stift. Det oplyser stiftet i en pressemeddelelse. 

Som stiftskonsulent er man leder for de øvrige konsulenter i stiftet. Stiftskonsulenten er ansat af stiftsrådet. Stillingen har været vakant det seneste stykke tid. 

"Jeg er overbevist om, at stiftsrådets beslutning om at være stærkt til stede med kirkelige kerneopgaver i det omliggende samfund vil vise sig afgørende for kirkens liv og vækst i årene fremover. At være med til at løfte den opgave sammen med stiftets dygtige fagkonsulenter og de mange frivillige i udvalg og sogne er et privilegie," siger Jørgen Skov Sørensen.

Jørgen Skov Sørensen kommer fra stillingen kirkeudviklingschef i kommunikations- og softwarevirksomheden ChurchDesk. Her har han været ansvarlig for international strategi. 

Han er uddannet teolog fra Aarhus Universitet og har en ph.d. i konstruktiv teologi og interkulturelle studier fra Birmingham Universitet.