Præstemangel

Kort over præstemangel: Her er de stillinger, der bliver genopslået

Kort over præstemangel. I oktober 2019 er der 25 stillinger i folkekirken, der har været slået op, uden at man har modtaget tilstrækkeligt med ansøgninger. Se forklaringerne ved at klikke i det interaktive kort længere nede i artiklen. Foto: Anders Haubart Madsen/Kirke.dk

Kirke.dk har lavet et Danmarkskort over de præstestillinger, der har været slået op, men som fortsat er ledige på grund af for få ansøgere

Var det noget med et job som præst tæt på Nordens Hawaii?

Præstemangel i folkekirken

• Fra 2006 til og med 2010 var der 25 genopslag i alle stifterne. Fra 2013 til 2017 var dette tal steget til mere end det tredobbelte med 85,2 genopslag.
• I perioden 2015 til april 2018 var der i gennemsnit 8,5 ansøger pr. præstestilling. Færrest ansøgere var der i Aalborg Stift med 3,2 ansøgere pr. stilling.
• I oktober 2019 er der 25 embeder, som ikke blevet besat efter opslag, heraf fem i kirken i Sydslesvig.
• Fra 2014 til uge 39 i 2019 har 61 flere præster forladt folkekirken, end der er kommet nyuddannede til fra Pastoralseminariet.

Læs flere artikler om præstemangel