Mød kirkepolitikerne

Konservativ kirkeordfører: Borgerlige og minister i dialog om alternativer til "tvangsoversættelse"

“Religionsfrihed er fæstnet i Grundloven, og vi mener, at det er vigtigt, at alle borgere føler sig frie og velkomne,” siger Birgitte Bergman (K). Hun ser en rød tråd fra kirkepolitikken til de værdipolitiske emner på kulturområdet, hvor hun også er ordfører. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

De borgerlige partier taler med kirkeministeren om andre løsninger til at bekæmpe hadprædikener end regeringens forslag. Det fortæller kirkeordfører for De Konservative Birgitte Bergman, som mener, at oversættelseskravet vil ramme de forkerte

Hvorfor er du blevet kirkeordfører?

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Mød kirkepolitikerne

Hvert af Folketingets partier har en kirkeordfører. Hvem er de? Hvad er deres baggrund og deres forhold til kirke, kristendom og religion? Og hvilke kirkepolitiske sager og spørgsmål vil de gerne rejse?

Lær kirkepolitikerne lidt bedre at kende i denne serie, hvor Kirke.dk taler med partiernes kirkeordførere og stiller dem de samme spørgsmål.

Læs alle artikler i serien