Fundraising

Opvokset i missionsmiljøet: Tak er ikke et fattigt ord - tværtimod

" 'Tak er kun et fattigt ord,' sang den folkekære skuespiller Poul Bundgaard. Jeg tillader mig at være uenig," skriver Svend Løbner. "Tak er rigt på livsglæde for alle parter. Så rigt, at enhver helt spontant ønsker at give mere til den, der kan finde ud af at sige 'Tak!' " Foto: Leif Tuxen

Kirker og organisationer kan lave så strømlinet og effektiviseret fundraising, de vil. De vil aldrig lykkes medmindre, de lærer at sige tak for de donationer, de allerede modtager

”De savner lidt taksigelse!”

Bemærkningen faldt på et bestyrelsesmøde for en velgørende fond, som blandt andet modtager faste donationer fra en kirke. 

Sætningen ramte mig midt i mellemgulvet, for er der noget, jeg har lært af mine missionærforældre, så er det at sige tak for enhver gave, lille eller stor. Især min mor gjorde en dyd ud af at sende håndskrevne takkebreve til enhver, der gav en skærv til missionsarbejdet i Tanzania. Hun brugte flere timer dagligt på korrespondance med Danmark og skrev på blå, lette aerogrammer for at spare porto. Aerogrammer er brevpapir og kuvert i ét i tyndt papir, der sendes billigt med luftpost. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail