Dannebrog 800 år

Debatinterview: Sognepræst vil afpolitisere Dannebrog

I anledning af Dannebrogs 800 års jubilæum gav sognepræst Sarah Auken i Ugeposten Gribskov udtryk for, at hun vil "have Dannebrog tilbage". Billedet fra artiklen har ifølge Sarah Auken affødt nogle få negative reaktioner. Foto: Lars Christiansen

Dannebrog fylder 800 år, men nationalflaget er mindre populært end tidligere. Sognepræst Sarah Auken vil "have flaget tilbage". Men fra hvem og hvorfor? Kirke.dk har spurgt ind til hendes holdning til den rød-hvide fane

Den 15. juni er det valdemarsdag. Det er dagen, hvor man fejrer og mindes, at Dannebrog ifølge myten faldt ned fra himlen. I år er valdemarsdag helt særlig. Det er nemlig 800 år siden, at den danske fane faldt ned til de kæmpende danskere og kong Valdemar i Estland.

Kirkelige arrangementer, hvor Dannebrogs 800 års jubilæum markeres

Her giver Kirke.dk et overblik over de gudstjenester, man kan finde i kalenderen, der markerer valdemarsdag og Dannebrogs 800 års jubliæum.

Ballerup Kirke
Budolfi Kirke
Gedesby Kirke
Højelse Kirke
Lumsås Kirke
Nykøbing Sjælland Kirke
Sct. Johannes Kirke i Herning
Skibet Kirke
Vor Frue Kirke i Assens
Vor Frue Kirke i Nyborg
Væggerløse Kirke

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail