Livet på kirkegården

Graver om ukrudt: If you can't beat it, eat it

I skoven har havepesten de smukkeste blå klokkeblomster, og så hedder den klokkeblomst, Campanula. Jeg har ingen skvalderkål, snerler eller padderokker, men ville elske at have det i stedet, skriver Lone Hage Rasmussen. Foto: Privatfoto

LIVET PÅ KIRKEGÅRDEN: Havepest. Den dræner mig, giver mine fingre gigt, gør min ryg krumbøjet, sluger min tid og tager mit håb. Men kampen kan vindes, jeg har kun været her i tre år, bare vent, skriver Lone Hage Rasmussen

Første dag efter sommerferien i bilen lyder Birthe Kjær fra radioen:

Livet på kirkegården

Hver måned skriver Lone Hage Rasmussen om livet på kirkegården. Hun er graver ved Himlingøje og Vråby landsbykirker og kirkegårde. De ligger på Sjælland i Stevns Kommune.

Hun er født i 1979 og voksede op i Stensby – lige før man kører i vandet ved Farøbroerne på Sydsjælland.

Efter som 13-årig at have læst tegneserien Vakse Viggo tegneserie fik hun lyst til at blive anlægsgartner og begyndte på uddannelsen efter folkeskolen. Hun blev færdig som 19-årig.

Efter nogle år som privat ansat blev hun som 26-årig graver på kirkegården. Her regner hun med og håber på at blive altid – på den ene eller den anden måde.

Læs alle klummer i serien