Livet på kirkegården

Graver om ukrudt: If you can't beat it, eat it

I skoven har havepesten de smukkeste blå klokkeblomster, og så hedder den klokkeblomst, Campanula. Jeg har ingen skvalderkål, snerler eller padderokker, men ville elske at have det i stedet, skriver Lone Hage Rasmussen. Foto: Privatfoto

LIVET PÅ KIRKEGÅRDEN: Havepest. Den dræner mig, giver mine fingre gigt, gør min ryg krumbøjet, sluger min tid og tager mit håb. Men kampen kan vindes, jeg har kun været her i tre år, bare vent, skriver Lone Hage Rasmussen

Første dag efter sommerferien i bilen lyder Birthe Kjær fra radioen:

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Livet på kirkegården

Hver måned skriver Lone Hage Rasmussen om livet på kirkegården. Hun er graver ved Himlingøje og Vråby landsbykirker og kirkegårde. De ligger på Sjælland i Stevns Kommune.

Hun er født i 1979 og voksede op i Stensby – lige før man kører i vandet ved Farøbroerne på Sydsjælland.

Efter som 13-årig at have læst tegneserien Vakse Viggo tegneserie fik hun lyst til at blive anlægsgartner og begyndte på uddannelsen efter folkeskolen. Hun blev færdig som 19-årig.

Efter nogle år som privat ansat blev hun som 26-årig graver på kirkegården. Her regner hun med og håber på at blive altid – på den ene eller den anden måde.

Læs alle klummer i serien