Livet på kirkegården

Graver: Min bil er fuld af skiftetøj, redskaber, planter, madpakker og kaffekopper

Mængden af håndklæder, karklude og viskestykker, der kommer med hjem i min vaskemaskine, er stor. Kunsten er at få det med tilbage til de rigtige steder, før jeg løber tør, skriver Lone Hage Rasmussen. Foto: Privatfoto

Når jeg kører på arbejde om morgenen, er min største spekulation ikke dagens arbejde, men hvor jeg skal køre hen for at finde mit arbejdstøj, skriver Lone Hage Rasmussen, der kører mange kilometer om året mellem hjemmet og sine to arbejdspladser

Preben blinkede og dyttede. Vi var kørt på arbejde samtidig en tidlig morgen i 2012.

Livet på kirkegården

Hver måned skriver Lone Hage Rasmussen om livet på kirkegården. Hun er graver ved Himlingøje og Vråby landsbykirker og kirkegårde. De ligger på Sjælland i Stevns Kommune.

Hun er født i 1979 og voksede op i Stensby – lige før man kører i vandet ved Farøbroerne på Sydsjælland.

Efter som 13-årig at have læst tegneserien Vakse Viggo tegneserie fik hun lyst til at blive anlægsgartner og begyndte på uddannelsen efter folkeskolen. Hun blev færdig som 19-årig.

Efter nogle år som privat ansat blev hun som 26-årig graver på kirkegården. Her regner hun med og håber på at blive altid – på den ene eller den anden måde.

Læs alle klummer i serien