Coronakrisen og de teologiske uddannelser

FUV: Hurtig omstilling til fjernundervisning fik positiv feedback

Hans Vium Mikkelsen, rektor for Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, har sammen med sit personale haft travlt med at tilpasse aktiviteterne til den nye coronavirkelighed. I øjeblikket planlægges efterårsprogrammet, uagtet at vilkårene endnu ikke er kendt. Foto: Heiner Lützen Ank

Selv om coronanedlukningen har gjort det umuligt at mødes fysisk, er det lykkedes at gennemføre pastoralseminarieuddannelsen dette forår. Det samme gælder præsternes obligatoriske efteruddannelse, siger Hans Vium Mikkelsen, rektor for Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter

Med fjernundervisning, skriftlige opgaver og digitale foredrag er det trods coronakrisen lykkedes Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV) at gennemføre både den obligatoriske efteruddannelse for præster og pastoralseminarieuddannelsen. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien