Folkekirkens gravstedskapital undgår kurstab

Gravstedskapitalen består af penge, som efterladte indbetaler til de folkekirkelige stiftsmidler via de enkelte kirkegårde. Pengene dækker pasning af gravstederne i en årrække. En del af formuen bruges til udlån til menighedsrådene, mens nogle af pengene investeres. Foto: Kåre Gade

Den såkaldte gravstedskapital på over fem milliarder kroner påvirkes ikke af kursfald, fordi pengene ikke er investeret i aktier. Alligevel håber bestyrelsesformand i fremtiden at få lov til at købe aktier

Folkekirkens formue berøres ikke af uroen på aktiemarkederne – den er nemlig ikke investeret i aktier. Det skriver Børsen.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien