Folkekirkens coronaundersøgelse efterlyser bidrag fra sognene

Vejleå Kirke var blandt de mange sognekirker, som under coronakrisen bragte digitale gudstjenester, mens kirken var lukket. Nu efterlyser FUV data fra sogne, der bragte online-gudstjenester på søndagene den 15. marts, den 12. april og den 10. maj. Det skal sikre, at undersøgelsen bliver så dækkende som muligt. Foto: Skærmbillede fra Vejleå Kirke

Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter er ved at undersøge folkekirkens indsats under coronaen, og nu inviterer man folkekirkens sogne til at bidrage til undersøgelsen

Coronakrisen ændrede folkekirken for en periode. Men hvad er konsekvenserne på længere sigt? Er der erfaringer, ideer og arbejdsmetoder, som kan bruges i fremtiden?

100 dage, der forandrede folkekirken?

Undersøgelsen udføres af Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV), er finansieret af Folkekirkens Fællesfond og vil resultere i en rapport ”100 dage, der forandrede folkekirken?”, der udkommer til oktober. Læs projektbeskrivelsen.

FUV har indhentet data om cirka 165 online-gudstjenester. Men der er brug for flere, så FUV opfordrer til at bidrage med links til online-gudstjenester fra tre udvalgte søndage: 15. marts, 12. april og 10. maj.

På FUV’s hjemmeside kan man downloade den nuværende oversigt og se, om de gudstjenester, man selv var med til at lave, er kommet med. På den måde kan hele folkekirken være med til at kvalificere materialet og sikre, at det bliver så dækkende som muligt.

Man kan læse mere på Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenters hjemmeside.

Har man erfaringer og ideer at bidrage med, kan man kontakte Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter på fuvcoronaprojekt@km.dk.

Kilde: FUV og folkekirken.dk

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien