Folkekirkens ansatte skal installere udskældt app på deres mobiler

Har man en iPhone 6 eller en ældre model, kan man som folkekirkelig ansat ikke længere læse sin Kirkenet-mail på telefonen. Det er en af konsekvenserne af en ny app, der skal højne datasikkerheden på de ansattes mobile enheder. Foto: Michaela Rehle/Reuters/Ritzau Scanpix

For fortsat at kunne læse mails på telefon og tablet skal folkekirkens ansatte installere en app, der er kritiseret for at overvåge medarbejderes privatliv og sænke farten på mobile enheder

Opdateret 15. juli 13:30: Kirkeministeriet understreger, at Intune kun giver Folkekirkens It adgang til det afgrænsede område på mobiltelefonen, der vedrører Kirkenettet, og at Folkekirkens It ikke får adgang til indhold i e-mails. Se faktaboks.