Er folkekirken kommet bag i køen på Christiansborg?

Folketingets partier har indgået en aftale med regeringen om at åbne noget af Danmark. Partierne havde hver deres ønskeliste med til forhandlingerne, men på ingen af dem stod der noget om folkekirken. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

ANALYSE: Mens Danmark så småt åbnes igen, er spørgsmålet, hvor hårdt kirkedørene blev lukket i efter de kaotiske overvejelser om at åbne dem i påsken. Meget tyder på, at balladen har resulteret i en forlængelse af den stille påskeuge, skriver Morten Bangsgaard

Samtlige Folketingets partier indgik natten til fredag en aftale med regeringen om at åbne Danmark yderligere op. Tidligere på ugen kunne folkeskolens mindste klasser samt børn i vuggestuer og børnehaver vende tilbage til deres institutioner.

Morten Bangsgaard

Morten Bangsgaard skriver kirkepolitiske analyser til Kirke.dk.

Han er tidligere generalsekretær i Det Konservative Folkeparti og adm. direktør i IT-Branchen. Han er uddannet fra Københavns Universitet og CBS, og læser til daglig teologi på Københavns Universitet samt er medlem af Det Etiske Råd og Tænketanken Eksistensen.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien