Mandagsanalyse

Efterårets valg vil vise om folkekirken er folkets eller bispernes kirke

Efterårets folkekirkelige valg, til menighedsråd og bispesæde i Helsingør vil give et indblik i magtfordelingen i folkekirken, mener Heiner Lützen Ank, journalist på Kirke.dk. Foto: Tommy Kofoed/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

MANDAGSANALYSE. Efteråret byder både på menighedsrådsvalg og bispevalg i Helsingør. Valgeen vil give et praj om hvem, der sidder på magten i folkekirken

”Bispemødernes stigende betydning som koordinerende forum er et faktum. Ledelsesmæssigt er der opstået et vakuum i folkekirken, som landets ti biskopper har udfyldt. Et væsentligt spørgsmål i de kommende års danske kirkedebat bliver, om det også fremover skal være bispekollegiet, der – alene – skal udfylde denne plads.”