Hyrdebrevet Søndag Morgen

Biskopperne autoriserer nyt skilsmisseritual

Biskopperne har nu udgivet det nye skilsmisseritual, der gør det muligt for danskerne at blive skilt i kirken. Hyrdebrevet Søndag Morgen kan som de første afsløre den konkrete ordlyd. Foto: Scanpix/iris

Allerede få dage efter at sognepræst Peter Jeg-siger-nej-sum lancerede et skilsmisseritual, er de danske biskopper klar med et autoriseret skilsmisseritual, der med få ændringer ligner sognepræstens forslag

Fremover kan danskerne også blive skilt i kirken. De danske biskopper har netop færdiggjort et skilsmisseritual, hvis ordlyd Hyrdebrevet Søndag Morgen her kan afsløre:

Den skilte kvinde går op til alteret og stiller sig med korslagte arme og nedadvendte mundvige (Hun kan eventuelt tage vielsesringen af og kyle den langt ned i kirken). Herefter siger hun:

”Lovet være Gud, vor Herre Jesu Kristi Fader, som endelig har befriet mig for den småbøvsende og joggingtøjsklædte fadbamse, som jeg var så dum at gifte mig med. Og som har genfødt mig til et levende håb om at løbe noget væsentligt bedre op, end den latterlige nar, jeg var gift med, og som hvis han endelig sagde noget, kun kunne tale om F.C. Barcelona og flere apps til sin telefon.”

Præsten: ”Så tilsiger jeg dig syndernes forladelse for at have levet alt for længe sammen med sådan en stodder. Slip ham nu og gå din vej. Amen.”

Herefter går manden op uden at hilse på sin tidligere hustru og siger:

”Lovet være Gud, at jeg langt om længe slipper af med det sure spektakel, der dag ud og dag ind ævlede løs om tandpastatuber og det opslåede toiletbræt. Get a life, kvinde. Tak for, at jeg er genfødt til et levende håb om at få bare en lille smule fred. Og nu du er der, kunne du måske se i nåde til F.C. Barcelona.”

Præsten: ”Så tilsiger jeg dig Guds velsignelse i Jesu navn. Du er nu fri til at løfte ansvaret for det liv, der var, og det liv, der kommer; den kærlighed, der var, og den kærlighed, der kommer. Amen.”

Manden: ”Det lyder godt, især det med kærligheden, der kommer, og det må godt være en, der er med på lidt mere sjov end den snerpede gås, som hver gang vi…(forkortet af red.)”

(De skilte kan eventuelt give hinanden fingeren)