Kirkebladet

Udviklingschef: Kirkebladet viser den lokale kulturkristendom

I en global medietid presser teknologi-giganter som Facebook og Google sig på, også i folkekirken. For mange sogne er det fristende at droppe det relativt dyre kirkeblad. Men kirkebladet kan noget, som internettet ikke kan, mener udviklingschef Morten Thomsen Højsgaard. Foto: Kåre Gade

Det trykte kirkeblad er som valgplakater før valg til Folketinget: Svære at komme uden om, men også vanskelige at sætte i klar bås. Udviklingschef Morten Thomsen Højsgaard analyserer kirkebladet som en del af kommunikationen i det lokale kirkeliv i Danmark

Senest den 17. juni 2019 skal der være afholdt valg til Folketinget i Danmark. Straks når valget er udskrevet, vil der blive hængt valgplakater op i hver en flække ud over det ganske land. Effekten er der delte meninger om, men ingen partier tør helt at lade være.

Kirkebladets fordele og ulemper

Fordele:
- Når ud til hele sognet
- Ofte i høj kvalitet
- Plads til tekster med nuancer
- Minder sognebørn om, hvor de ”hører til”
- Velkendt format

Ulemper:
- Relativt dyrt
- Tidskrævende produktion
- Svært at inddrage brugere
- Nej tak til reklamer