Analyse

Redaktør: Er 'kald' for stort et ord at bruge om kirketjenerfaget?

En overvejelse, der melder sig efter to ugers fokus på kirketjenerfaget, er, hvorfor sagen, som det hele drejer sig om – evangeliets forkyndelse – er så fraværende, når kirketjenerne taler om deres arbejde? Oplever kirketjenerne ikke, at de bidrager til en større sag? Foto: Kåre Gade

Kirke.dk har i to uger har sat fokus på kirketjenerfaget. Måske klinger ordet ‘kald’ for ublufærdigt til, at en kirketjener vil bruge det om sit arbejde, men kirketjenerne arbejder faktisk også for sagen, som det hele drejer sig om: evangeliets forkyndelse

Kirketjener. Man skal ikke befinde sig ret langt uden for de kirkevantes cirkler, før denne stillingsbetegnelse klinger lige så mystisk og altmodisch som ‘modist’, ‘brodøse’ og ‘børstenbinder’. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Fokus på kirketjeneren

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på kirketjenerfaget i folkekirken. Hvem er kirketjenerne, og hvordan ser de på deres fag? Hvilke glæder og udfordringer møder de i deres arbejde? Og hvad tænker kolleger og samarbejdspartnere om kirketjeneren?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på kirketjeneren med nyheder, baggrund, interview og guides.

Se alle artikler i serien