Fremtidens kirkegård

Kirkegårdskonsulent: Fire forklaringer på de tomme kirkegårde

Stadigt færre bliver begravet eller bisat på landsbykirkegårdene. Hvor der før var velplejede gravsteder, er der nu græs eller grus. Foto: Kåre Gade

Affolkningen af landsbyerne og urnegravstedets popularitet er nogle af grundene til, at der bliver stadigt flere ledige gravsteder på kirkegårdene

Hvert år dør der mellem 50.000 og 60.000 mennesker i Danmark. Det tal har ligget nogenlunde fast i mange årtier. Så hvordan kan det være, at der i disse år bliver stadigt flere tomme pladser på Danmarks kirkegårde? Landskabsarkitekt og kirkegårdskonsulent Mette Fauerskov giver fire forklaringer:

Analysen i hurtig oversigt:

Der er fire grunde til, at der er tomme arealer på landsbykirkegårdene:

1. Urbanisering
  2. Økonomi