Menighedsrådsvalg 2020: Kan valgforsamlinger puste nyt liv i Foreningen Folkekirkens medlemsdemokrati?

MANDAGSNYHEDSBREVET: Den nye måde at vælge menighedsråd på er en indiskutabel demokratisk forbedring, når det gælder gennemsigtighed. Men kan den også styrke valgdeltagelsen og kandidatvilligheden?

Afstemningsvalg – som her i Ringkøbing i 2016 – er stadig en mulig 'sikkerhedsventil', når folkekirkens menighedsråd har holdt valgforsamlinger. Den kommende måned vil vise, hvor mange sogne, der gør brug af muligheden. Foto: Jørn Deleuran/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

I morgen skal Foreningen Folkekirken – Danmarks største medlemsforening – vælge nye lokalbestyrelser. For første gang foregår det, på god foreningsvis, ved valgforsamlinger, hvor alle medlemmer med valgret kan stemme og lade sig vælge.

Interesseret i hele artiklen?

Prøv Kirke.dk gratis i 14 dage

Se forretningsbetingelserne for Kirke.dk