Morten Bangsgaard tidligere generalsekretær i Det Konservative Folkeparti og adm. direktør i IT-Branchen, medlem af Det Etiske Råd og læser til daglig teologi på Københavns Universitet. Læs hans kirkepolitiske analyser her.

Kirkepolitisk landskab ændrer sig efter næste valg

ANALYSE: I sidste uge meddelte to af de længst siddende politikere i Folketinget, at de ikke genopstiller ved næste valg. Både Bertel Haarder og Marianne Jelved har været kirkeministre og haft afgørende indflydelse på kirkepolitik. Hvad betyder deres farvel for kirkepolitikken efter næste valg?

Marianne Jelved (R) og Bertel Haarder (V) ved Folketingets åbning i 2020. De to folketingspolitikere og tidligere kirkeministre har meddelt, at de ikke stiller op til næste valg. De følger dermed i en tredje kirkepolitisk veterans fodspor, tidligere formand for kirkeudvalget Karen Klint (S), der forlod Folketinget ved de seneste valg. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det var næppe breaking news, at Marianne Jelved (R) og Bertel Haarder (V) i sidste uge meddelte, at de ikke genopstiller til næste folketingsvalg. De radikales tidligere ledere og mangeårig minister Marianne Jelved er 78, og Danmarks længst siddende minister, Bertel Haarder, er 76.

Interesseret i hele artiklen?

Prøv Kirke.dk gratis i 14 dage

Se forretningsbetingelserne for Kirke.dk