Morten Bangsgaard tidligere generalsekretær i Det Konservative Folkeparti og adm. direktør i IT-Branchen, medlem af Det Etiske Råd og læser til daglig teologi på Københavns Universitet. Læs hans kirkepolitiske analyser her.

Kirkeministerens største sejr vækker begrænset jubel i folkekirken

ANALYSE: Folkekirkens aktører har efterspurgt en lov, der giver flere adgang til at søge præsteembede i folkekirken. Men deres glæde over, at loven bliver til virkelighed, er mindre end skuffelsen var, da selvsamme forslag led skibsbrud for to år siden

Med opbakning fra et enigt folketing er det lykkedes kirkeminister Joy Mogensen at gennemføre en lov, der skal give ikke-teologiske kandidater mulighed for at blive præster i folkekirken. Ønsket kommer fra folkekirkens aktører, så hvorfor er begejstringen i folkekirken ikke større?

I denne uge vedtog et enigt folketing, at flere skal kunne blive præst i folkekirken. En ny teologisk efteruddannelse vil i det nye år se dagens lys. Dermed har kirkeminister Joy Mogensen (S) fået sin måske største politiske sejr inden for det ene af sine to ressortområder.

Interesseret i hele artiklen?

Prøv Kirke.dk gratis i 14 dage

Se forretningsbetingelserne for Kirke.dk