Religionspædagogik

Akademi uddanner studerende til kristendomsformidling

De studerende på det to-årige dannelsesesforløb i religionspædagogik og akademiets leder Carsten Hjorth Pedersen samlet til deres halvårlige møde i 2018. Foto: Kristent Pædagogisk Institut.

På Kristent Pædagogisk Institut har man siden 2018 haft 15 studerende på skolebænken i kristendomsformidling og religionspædagogik. For KPI's daglige leder Carsten Hjorth Pedersen er de studerende instituttets bud på fremtidens ledere inden for feltet

"Mit navn er Mikkel og jeg er studerende ved KPI-Akademi, et to-årigt uddannelsesforløb i religionspædagogik. Jeg vil gerne blive klogere. Og derfor mødes jeg med et menneske, der har ekspertviden om et emne, der er relevant for religionspædagogikken. Velkommen til Livslektionen - en religionspædagogisk samtale."

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Økonomien bag KPI og KPI-Akademi

Kristent Pædagogisk Institut (KPI) er en selvejende institution med kontor i Hillerød.

Institutionen er finansieret af gaveindtægter, brugerbetaling samt kontingenter fra 750 enkeltmedlemmer samt 10 medlemsorganisationer, herunder Indre Mission, Kristeligt Forbund af Studerende og Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler. 

Til det to-årige dannelsesforløb i religionspædagogik har KPI fået et anonymt fondsdonation på 135.000 kroner om året i to år (270.000 kroner i alt). At drive dannelsesforløbet koster 193.000 kroner om året, hvor fonden dækker de første 135.000 kroner, mens resten er selvfinansieret. KPI er på baggrund heraf i stand til at give de studerende på KPI-Akademiet en slags SU på 4000 kroner hvert halve år.