Mandagsnyhedsbrevet

Valget til Præsteforeningens hovedbestyrelse blev et opbrudsvalg

Der er mange nye medlemmer af den nye hovedbestyrelse i Præsteforeningen, og så er der for første gang valgt en studerende, og or første gang er der flere kvindelig end mandlige medlemmer. Foto: Kåre Gade / Helsingør Stift

MANDAGSNYHEDSBREVET. Præsterne har valgt ny hovedbestyrelse, og selvom den store liste, Liste C, gik tilbage, mener Morten Bangsgaard, den stadig vil sætte sig på formandsposten, når den nye bestyrelse med mange nye medlemmer konstituerer sig

Der skulle både pincet og lup til for at finde forskelle i valgprogrammerne fra de fire lister, som stillede op til det netop afholdte valg til Præsteforeningens hovedbestyrelse.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Morten Bangsgaard

Morten Bangsgaard skriver kirkepolitiske analyser til Kirke.dk.

Han er tidligere generalsekretær i Det Konservative Folkeparti og adm. direktør i IT-Branchen. Han er uddannet fra Københavns Universitet og CBS, og læser til daglig teologi på Københavns Universitet samt er medlem af Det Etiske Råd og Tænketanken Eksistensen.

Læs alle Morten Bangsgaards analyser