Coronavirus

Undtagelse fra 10-personers-loft skaber strid – men kun få vil udtale sig om uroen

I de nye retningslinjer er begravelser og bisættelser undtaget reglen om, at der ikke må være flere end 10 personer forsamlet samme sted under coronaepidemien. I stedet "må der maksimalt tillades adgang for 1 person per 4 kvadratmeter gulvareal i kirkens skib." Foto: Adam Garff

Undtagelsen af begravelser fra loftet på 10 personer ved forsamlinger skaber intern debat i folkekirken. Få ønsker at dele deres holdning offentligt

Siden de seneste corona-retningslinjer for folkekirken blev meldt ud af biskopper og Kirkeministeriet 18. marts, har især ét emne optaget kirkerne:

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien